08. květen 2015 – Pražského MTB poháru ve Kbelích

08.05.2015 22:17

Třetí díl Pražského MTB Poháru v Praze – Kbelích provázelo slunečné počasí už od samého rána. Pořadatelé připravili pro závodníky tratě náročné spíše fyzicky než technicky.

Dres s nápisem „CK LOKO Rakovník“ byl vidět na stupních vítězů už od těch nejmenších kategoriích, kdy Robin Pavlíček obsadil 2. místo. Tuto kategorii dále ještě reprezentovali Nela Pešková (4. místo) a Ondřej Dobrý (8. místo).

S velkým náskokem si pro tu nejcennější medaili dojel Mikoláš Icha v kategorii děti 3-4 roky.

Stejnou trať, jako Miki, ale již dva okruhy čekali na další dva reprezentanty klubu. Denis Jogl se hned po startu probojoval na druhou pozici. Předjet vedoucí závodnici, Babetu Kolářovou, se mu ale nepodařilo ani v druhém okruhu. Své, po prvním kole vyjeté, 5. – 6. místo ztratil Radim Dobrý díky spadlému řetězu. Závod však nevzdal, jakmile měl kolo díky pomoci jednoho z tatínků pojízdné, doháněl, co se dá. Nakonec z toho bylo ještě těsné umístění v první desítce.

Hojné zastoupení, 5 závodníků, jsme měli v kategorii Kluci 7-8 let. Svoji výbornou formu potvrdil David Icha. Ten si hned na startu vybojoval 1. pozici a tu udržel až do cíle. Potvrdil tím i svou dosavadní pozici lídra tohoto seriálu v jeho kategorii. Avšak i výkon zbývajících závodníků byl hoden potlesku. Jakub Němec dojel těsně za stupni vítězů (4. místo), Aleš Icha na 6. místě a Tomáš Pešek na 9. místě. Josef Rajs pak po technických problémech na místě 19.

Lukáš Dobrý a Adéla Kotlíková nás reprezentovali v kategorii kluci/dívky 9-10 let. Lukáš Dobrý, který se v prvním kole držel na 5. pozici, v kole druhém se postupně propracovával až na 2. příčku. Adélka si dojela v nabité konkurenci pro místo 6.

O dost náročnější trať čekala na Patrika Pavlíčka, Jana Němce (žáci I.) a Elišku Kotlíkovou (žáci II.). Ti museli na trati zdolat hned 5 fyzicky náročných výjezdů. I když nás v těchto kategoriích stupínky vítězů minuly (Patrik 9. Honza, 10. Eliška 7.), zasloužili si všichni tři potlesk.

V dospělých kategoriích, konkrétně kategorii Master 2, se umístil Robert Dobrý na 2. místě.

Z Prahy – Kbel jsme si domů kromě 2 zlatých a 4 stříbrných medailí a unavených nohou odvezli i úsměv na tváři z vydařeného dne.

Mo.