2. závod 13.6 2015 je za námi ....

16.06.2015 23:24

Druhý závod letošního ročníku LOKO MTB Cup, byl ve znamení horkého slunného letního dne. Naštěstí velká část vytyčených tratí vede mezi stromy, díky čemuž bylo teplo trošku snesitelnější. Oproti minulému závodu doznala změn trasa Kluků a Dívek. Ti měli svůj růžový okruh zkrácen z 700m na 350m. Nicméně vynechání drncavé rovinky, slalomu mezi stromy a krátkého singlu neubralo trati její atraktivnosti a ani se tím nezkrátila délka závodu této kategorie, protože Kluci a Dívky jeli hned 2 okruhy. Zarostlá bývalá motokrosová trať nedala organizátorům závodů spát. A tak část z ní byla vysekána pro zpestření zeleného okruhu, určeného kategoriím Nejmladší žáci/žákyně, Mladší žáci/žákyně, Starší žáci/žákyně a Muži/Ženy, o drncavou pasáž mimo stíny stromů. To však nebyla jediná změna tohoto okruhu. Tento okruh se pro tentokrát pyšnil ještě přidáním jednoho malého sjezdíku a dropu v kratších ale prudkém svahu. Pro všechny náročnější pasáže tratě byly samozřejmě vytyčeny objízdné trasy.

Předpověď počasí, slibující vydatné bouřky, spojené se silným větrem a krupobitím se meteorologům vydařila. Jakoby však někdo nahoře držel nad tímto závodem ochrannou ruku. Zatímco necelý kilometr od místa závodu padaly kroupy a vítr lámal větve stromů, všechny přítomné schladilo pár kapek deště při vyhlašování odpolední části dětských závodů a vítr, shazující pouze šišky se stromů, donutil organizátory k posunutí startu mužů a žen o 15minut.

Tentokrát nebyla nouze o pády. Naštěstí se všechny obešly bez větších zranění a skončily pouze odřeninami. Pouze Lukáš Opánský (Jabkoty Kdyně), díky tomu, že se mu do cesty připletla větev, když chtěl v krátkém sjezdíku volit co nejkratší stopu, musel s odřeným ramenem ze závodu odstoupit.

V cíli nechyběla sladká odměna pro každého závodníka v podobě koláčku. Pro ty nejlepší pak byly připraveny drobné ceny, diplom a medaile vyrobené Domovem Ráček V průběhu celého závodu bylo zajištěno občerstvení firmou „Penzion Šéba“.

Po odjetém druhém závodu je adeptem na absolutního vítěze a vítězku protazím David Icha (Skoro žáci) s celkovým ziskem 91 bodů a Lucie Opatová (Dívky) s 68 body. Lucii však šlape na paty Markéta Košnářová (Skoro žákyně, 67 bodů) a Adéla Kotlíková (Nejmladší žákyně, 66 bodů)

Závodní duch byl vidět u všech kategoriích a to nejen v čele závodu. V cíli pak nechyběly úsměvy, pot ani slzy. Na otázku, zda se závod líbil a zda se uvidíme zase příště, všichni odpovídali „ANO“

Těšíme se tedy na vás na dalších závodech seriálu LOKO MTB Cup 2015. Nejbližší z nich se pojede v sobotu 19.7.2015 v rámci Rakovnického Cyklování 2015.

 

 

Mo.

16.6.2015