Ani nový školní rok nás nezastavil

09.09.2018 20:27

Po prvním školním týdnu si museli naši bikeři vyčistit hlavy od školních lavic. A jak jinak než na závodech.

V sobotu (8.9.2018) si dali novinku PAL Cupu - Berounka Trails 2018. Pro děti do kategorie U11to byl poslední závod a tedy i poslendí možnost si pojistit nebo vylepšit svoji celkovou pozici v tomtu bikovém seriálu. Někde se povedelo, někde ne.

Tak to bylo hned u první startující kategorie. Ondřej Dobrý si svým 2. místem v tomto závodě pojistil i své 2. místo celkově. Bohužel David už to štěstí neměl, i přes všechny palce, co jsme mu drželi, mu to zhatil ošklivý pád a tak dobře to měl rozjetý.... Ale hlavně, že je v pořádku a i celkové 4. místo v seriálu při jeho první bikové sezóně je skvělým výkonem!

Pro Nelču (Nela Pešková) to byl druhý závod letošního PALu, kdy se jí podařilo předjet svojí bikovou sokyni Františku, dojet si pro zlato a upevnit tak svoji celkovou druhou příčku.

Smůlu si vybral i Radim Dobrý, kterému spadl hned v prvním kole řetěz a díky tomu do druhého kola vjížděl jako poslední. Přesto však zabojoval a nakonec dojel jako 12 z 18. Jen tak tak si udržel své celkové 3. místo. Úplně ze všeho se vydal Kryštof Rybář. Makal co to šlo, v cíli to bylo jasně vidět, 6. místo je na prvoročáku nádhera! Robin Pavlíček byl možná malinko unaven prvním školním týdnem, ale i tak na trati nechal všechno, co v něm bylo a patří mu velká pochvala. Škoda, že Robin už  nepojede závod do vrchu, tam by všem ukázal, co v něm je! Pro Denise Jogla to bylo nestandardní druhé místo, které mu tak narušilo sbírku všech zlatých ze všech letošních závodů PALu, ale celkové 1. místo mu náležitě zůstává.

Anna Reková zajela na super 5. místě. Byl to boj i o celkové 5. místo, sice jen o bod, ale vyšlo to!!! Anička je bojovnice.

Patrik Rek makal ze všech sil, které stačili na 5. místo  a tím posun na i tak skvělé 4. místo celkově. Tomáš Pešek má teď v hlavě především hokej, ale i tak mu plácáme na ramena jak za tento závod, tak i za jeho účast na všech závodech PALu.

Osmička s devítkou, to jsou čísla, která patří Jolaně Rosové. Sobota za devět ale celkově za 8, ale jako prvoročanka. Mezi holkami svého ročníku to bylo za 3! Za rok, holky třeste se! :-)

Pro další to ještě nebyl poslendí závod letošního ročníku PALu, ještě budou moci zabojovat v Čerchově! Kluci z kategorie U13m nám bohužel vypadli. Samuel Rosa tentokrát dal přednost hokeji a my mu fandili na dálku a Josef Rajs, musel, díky zranění ze soustředění, předčasně ukončit sezónu, ale v příští sezóně to zase rozjede!

Svým 4. místem v tomto závodě příšel Patrik Pavlíček o své prvenství v seriálu. Ale nic není ztraceno. Manko má o pouhých 6 bodíků a to se dá ještě v Čerchově krásně dohnat!

Naopak Adéla Kotlíková svým 3. místem utvrdila své prozatím 3. místo celkově.

Pak už tu máme jen dospělé. Robert Dobrý se již minulé závody zabydlel na 4. místě a nejinak to bylo i tento závod a ani Patrikovi body, o 2 čísla větší, mu nepomohli.... :-). Nachlazený Richard Pavlíček si dojel pro super 8. místo!

To nejlepší nakonec, naše velké holky Martina Rybářová a Iva Pavlíčková. Martina si pomovalu začala zvykat, právem, na první místa. To ji však tento závod překazila soupeřeka, jak jinak než rychlejšíma nohama. A Iva si připsala cenné bodíky do celkového hodnocení. Tak holky vyzývám vás na závod do vrchu! Ale už teď je mi jasné, jak to dopadne :-)

Sobotou jsme však nekončili! Tucet "Lokáčků" si zazávodilo v Čerčanech. Kryštof Rybář, jako tento den jediný z našich, vybojoval zlato. Stříbro pak bral Denis Jogl a Patrik Pavlíček. A pro bronz si doje Radim Křižák. Robin Pavlíček, Matěj Křižák, Jolana Rosová i Samuel Rosa jeli, co síly stačili. A že to nebylo na bednu, nevadí, vždyť ta není nafukovací, vejdou se tam jen tři!

A zbylá čtveřice? To byli dospělí. Ti tentokrát nechali své dvoukolé oře doma a na trať se vydali každý svou vlastní dvounožkou. Na bednu to v běhu nebylo, kolo jim prostě sedí více, ale i tak klobouk dolů.

Mo.