Jarní LOKO soustředění - Chvojkovský Mlýn

09.03.2020 07:02

Pro letošek jsme z důvodu pozdějšího termínu jarních prázdnin vyměnili zimní soustředění za jarní a tedy i běžky za kola. Někteří z nás však zimním hrátkám neodolali a zůstali věrni přípravě na lyžích nebo volili přípravu v teple, a tak nás tentokráte vyrazilo o něco méně.

Lokalitu jsme volili blízkou, pouhou půl hodinky cesty od Rakovníka, ale rozhodně ne méně zajímavou!

Ubytování na Chvojkovském Mlýně, stejně jako ježdění v oblasti Krtských skal a Přírodního parku Horní Střela, bylo naprosto senzační!

Někteří přijeli rovnou na kolech a ti mladší již ve čtvrtek vyrazili prozkoumat cesty Krtských Skal. Páteční dopoledne bylo ve znamení tréninku technických sekcí, se kterými se někteří již brzy setkají na ČP MTB a pro ty, kterých se to ještě netýká to bylo dobré zpestření a získávání zkušeností. Odpoledne již patřilo vyjížďce. Trasy byly sice rozdílné, dle úrovně a věku dětí, ale část byla společná pro všechny a čas i místo , kde se potkáme bylo dodrženo s přesností na vteřinu. Tedy nikdo na nikoho nečekal a rovnou se pokračovalo dále po žluté kolem skalních útvarů Viklan, Bába a Dědek. I když některým se podařilo poslední dva zmiňované kamenné útvary minout…..

A na sobotu se těšili nejvíce snad všichni bikeři. Díky ochotě chlapů ze Satan Bikers, kteří nás po celý den velmi ochotně provázeli, jsme najeli 35km (mladší o pouhých 10 méně) po jimi postavených trailech v oblasti mezi Žihlí a Tisem u Blatna. Chlapům patří velký díky a to nejen za jejich ochotu, ale i za to, co dělají! Bylo to nádherné svezení!!! A my víme, že i oni si to s námi užili, protože nejsme žádná "béčka" :-) Vůbec jsou v této oblasti velmi ochotní lidé. Hostinec u Kamenného Stolu v Tisu u Blatna se otevřel jen pro naše hladové žaludky, i když měl majitel dost napilno s přípravou večerního plesu.

Ani poslední den soustředění jsme nezaháleli. Zatímco dospělí balili, děti využili dopoledne opět k tréninku technických sekcí a po obědě se většina z nás vydala domů po ose. Jen těm dvou nejmladším jsme to trošku zkrátili a autem se domů vezli již z Jesenice.

Soustředění jsme končili s pocitem, že neděle přišla moc brzo. Nikomu se domů moc nechtělo. Ale není všem dnům konec. Tuto lokalitu ještě prozkoumáme! Termín pro jarní soustředění v roce 2021 je již rezervován!

Mo.

Foto - Chvojkovský Mlýn 5.-8.3.2020