Jsme všude a ani počasí nás neodradí od závodů

24.04.2017 10:26

O víkendu 22. – 23.4 vládlo nevlídné počasí, ale ani to nepřimělo členy CK LOKO Rakovník zůstat doma. Tentokráte se tým rozdělil a jeho dresy byly vidět na více místech Středočeského kraje a všude to cinkalo.

V sobotu se jedna část týmu zúčastnila druhého závodu Českého poháru MTB minime a XCE v Praze Řepích. V rámci závodů kategorií do 10ti let (ČP MTB – minime) byl nejúspěšnější Kryštof Rybář (2011), který si stejně jako při prvních závodě ČP v Kutné Hoře, vyjel bronzovou medaili. A v celkovém pořadí si tedy udržel třetí příčku. Pro závody „eliminátora“- ČP MTB XCE jsou sloučeny kategorie žáci/žákyně I a žáci/žákyně II (2003-2006). Umístění někde v polovině velmi početného startovního pole (až 60 závodníků) je pro Adélu Kotlíkovou, Lukáše Dobrého, Daniela Koubu a Patrika Pavlíčka, úspěchem.

Druhá část týmu jela do Dobřichovic u Prahy na první díl seriálu Kolo pro Život 2017 s názvem Trans Brdy České Spořitelny. A tady to cinkalo hned dvakrát. Stříbrnou medaili získal Denis Jogl a Adéla Kotlíková. Ostatní závodníci Jolana Rosová, Josef Rajs a Samuel Rosa se umístil v první třetině startovního pole a za to si i oni zasloužili potlesk a pochvalu trenérů.

V neděli pokračoval ČP MTB v Praze Řepích závodem XCO. Tady mladí závodníci sbírali spíše zkušenosti než medaile. Ve stejný den se ale jel i první závod seriálu Čerčany Baby Bikers a tam jsem také nemohli chybět. Skvěle rozjetý závod měl Ondřej Dobrý, před cílovou rovinkou ho ale předjeli kluci na větších kolech a tak nakonec obsadil 5 příčku mezi 19ti startujícími. Svoji kondici opět ukázal Denis Jogl, kterému cinkla druhá stříbrná medaile pro tento víkend. Trochu smolný závod to byl pro Radima Dobrého, který startoval ze zadních řad, musel čelit kolizi po startu závodu a následně si sám nasazovat řetěz. Poté však předvedl, co v něm dřímá a díky skvělé stíhací jízdě dojel jako 8.mý v pořadí z 28. závodníků. Těsně pod stupni vítězů, tedy na čtvrtém místě se umístila Jolana Rosová. Tu soupeřka předjela až pár metrů před cílem. V konkurenci 28 závodníků obsadil Samuel Rosa 7 a Josef Rajs 11 příčku.

Tento víkend všichni závodníci absolvovali minimálně dva závody. Výjimkou je Adéla Kotlíková, která za víkend zvládla zajet i 3 závody. Trenéři i závodníci vědí, co vylepšovat a už se těší na další závody.

Mo.