Pozvánka na "Jílák" 8.5.2016

04.05.2016 12:13

V neděli 8.5.2016 ožije půda rakovnického lesoparku „na jíláku“ opět cyklisty. CK LOKO Rakovník v tento den pořádá závody horských kol, které se pojedou jako 2. závod LOKO MTB Cup 2016 a současně i jako 4. závod PAL Becker Cup 2016. 

V prostoru cyklostezky a přilehlého lesa budou vytyčeny tratě hned pro 20 kategorií a po projetí cílem bude na každého čekat sladká odměna v podobě výborného koláčku upečeného pekařstvím Špáńa.

Závod je určen pro všechny. Tratě jsou uzpůsobeny jednotlivým věkovým kategoriím. Všude na trati bude zajištěn dozor organizátorů a ty náročnější/technické úseky budou moci závodnici objet po vyznačených „chicken way“ (objízdných trasách).

Nejmenší závodníci, kteří osedlají stroje, jimž prozatím chybí pedály (Plastové motorky a Odrážedla, ročníky 2013 a mladší), si svůj koláček zaslouží po projetí 100m/200m dlouhé trati vedené po asfaltové části cyklostezky.

Kategorie Kolařů bude jedinou kategorií, kde budeme moci vidět na trati, jak odrážedla tak i kola. Na startu této kategorie budou totiž závodníci narození v roce 2012 bez ohledu na to, na jakém stroji závod pojedou a současně i děti narozeni v roce 2013, kteří už jsou začínajícími bikery. Kromě asfaltové části cyklostezky bude trať Kolařů prodloužena o širokou lesní cestu.

Poslední kategorií, která bude startovat z asfaltové části cyklostezky je kategorie Kluků a Dívek (2010-2011). Na ně bude čekat, a to hned 2x, růžový okruh.

Počínaje kluky a dívkami narozenými v roce 2008-2009 až po závodníky z řad dospělých se bude startovat z kynologického cvičiště, čímž bude rozšířen startovní koridor. Pro tyto kategorie zkušenější a velmi zkušených bikerů budou vytyčeny hned 4 okruhy (oranžový, modrý a zelený) s technickými úseky, kde nebudou chybět výjezdy sjezdy, dropy, kameny, klády a krásné singl treky.

VELO CENTRUM Davida Jedličky se postará servis kol a Penzionem – party stany Šéba o bohaté občerstvení.

Potrénovat na trati bude možné v průběhu sobotního odpoledne, kdy již budou tratě připravené. Pokud jste nestihli předchozí závody seriálů LOKO MTB Cup 2016 a PAL Becker Cup 2016, vůbec nevadí, začít se dá vždycky.

Nezbývá tedy nic jiného, než se přihlásit na www.cklokorakovnik.cz, kde naleznete i pravidla a propozice závodu. A pokud chcete bodovat i v rámci Becker Cupu, tak i na www.pal-mtb.cz

Nechete-li přímo závodit, přijďte povzbudit všechny na trati a užít si tak den plný kol.

 

Mo.