22. březen 2015 – První závod Pražského MTB poháru na Zličíně a zároveň první závodem sezóny pro CK LOKO Rakovník.

24.03.2015 22:11

Pořadatelé připravili zajímavou a technickou trať s množstvím zatáček a umělých překážek – dropů, bikrosových „hrbů“ a klopenek, která se většině z více než 300 účastníků velmi líbila.

Zastoupení jsme měli hned v devíti kategoriích. První medaili, stříbrnou, vybojoval pro klub Robin Pavlíček v kategorii odrážedel. Mikoláš Icha si pak s přehledem dojel pro zlato mezi kluky 3-4 roky. V následující kategorii (5-6 let) se postavili na start hned dva borci. Denis Jogl, který získal bronzovou medaili, a Radim Dobrý. Ačkoliv to vypadalo, že Radim po prvním kole závodu na kole usne, v druhém kole se probudil, rozdával úsměvy divákům a dojel do cíle jako devátý.

Velké zastoupení jsme měli v kategorii hoši 7-8 let. David Icha, Martin Icha, Jakub Němec, Aleš Icha a Tomáš Pešek. David si hned po startu vybojoval 1. pozici a tu udržel až do cíle. Martin během závodu svedl úspěšný boj o druhé místo a Jakub vybojoval páté místo. Aleš dojel na 7.místě a Tomáš na 11.V podání kluků, především Martina, Davida a Jakuba to byl opravdu krásný závod.

Stejnou trať, jako o kategorii mladší týmoví jezdci, avšak již dva okruhy, absolvoval Lukáš Dobrý, který si do cíle přijel pro 5. místo a Adéla Kotlíková, pod cílovým obloukem sedmá.

21 borců stálo na startu kategorie žáci I. Závodní trať těchto borců se skládala hned ze 3 okruhů. Těsně za první půlkou skončil Patrik Pavlíček (11.) a Jan Němec (12.). 3 okruhy čekali také na Annu Součkovou (7) a Elišku Kotlíkovou (9).

O něco delší trať a 7 okruhů čekalo na Roberta Dobrého. Ten, přestože závodil v kategorii Masters 2, udržel tempo s trojicí vedoucích závodníků kategorie Masters I až do konce pátého kola. V šestém kole ztratil těsný kontakt s touto skupinou a do cíle dojel se ztrátou 43 vteřin, jako 4. v celkovém pořadí kategorie Masters 1 a Masters 2 a s časem 0:45:50 zvítězil v kategorie Masters 2.

Celý závodní den jsme si náležitě užili. I když jsme byli díky počasí náležitě zmrzlí, netroufali jsme si vůbec stěžovat, neboť jsme byli rádi, že nebyla naplněna původní předpověď, kdy mělo celý den pršet.

Pár fotek z tohoto závodu naleznete ve fotogalerii

Mo.