Třetí květnový víkend ve znamení medailí a mistrovských dresů

22.05.2017 09:12

To, že závodníci CK LOKO Rakovník jsou v dobré kondici nejen na závodech MTB, ale i na silničních závodech ukázala Anna Součková, na Otevřeném mistrovsví krajů PA, KHKm, Lbc, Stč v silničním závodě jednotlivců

Anička se na závod důsledně rozjižděla a hlavu měla plnou jen a jen závodu. To byl ale asi důvod její zabloudění při projíždění tratě. Aby vůbec mohla odstartovat, musel její doprovod (tatínek) musel vynaložit vynaložit velké úsilí a pevné nervy, aby mohla Anička vůbec odstartovat. Nakonec vše dobře dopadlo. Startovní pole na ní pár minut počkalo.

Možná i díky svému zabloudění měla Anička důsledně připravené nohy a v závodě předvedla, co v ní dřímá, když si do cíle dojela pro skvělé druhé místo.

Mezitím, co Anička povojala na silnici, čtveřice závodníků v podobě Adély Kotlíkové, Josefa Rajse, Jolany Rosové a Samuela Rosy bojovala o medaile na závodech MTB v Praze Butovicích - Bike Prague 2017. Na tento závod klub zavítal poprvé a naše účast by se dala popsat slovy "přijeli a zvítězili" . Domů se totož vezli 3 zlaté a jedna bronzová medile.

Adéla Kotlíková  - 1. místo, Jolana Rosová 1. místo, Josef Rajs – 1.místo, Samuel Rosa – 3. místo.

Sobotní skóre 3 zlatých, jedné stříbrné a jedné bronzové medaile se v neděli dále ještě navyšovalo účastní na Velké Ceně Domažlic v rámci PAL 2017. Tento závod byl současně i Mistrovstvím Plzeňského Kraje.

Na Domažlické trati, která je jezdivá, ale fyzicky náročná potvrdil svoji kondici především Kryštof Rybář (2011), Adéla Kotlíková (2005) a Robert Dobrý (1974), kteří si dojeli pro tu nejcennější, zlatou medaili.

Kryštof s Adélou svým výkonem potvrdili pozici lídra jejich kategorie. Robert se však postaral o překvapení pro všechny, když zvítězil nad favorizovaným Milanem Spěšným (MS Bike Academy Racing). Domů se tedy vezli tři mistrovské tituly a dresy.

Čtvrtou zlatou medaili pro tým získala Monika Dobrá (1978). Protože však Monika nesplnila podmínku dvou odjetých závodů PAL Cup 2017, nemohl jí být mistrovský dres udělen.

Kromě 4 zlatých medailí přivezl rakovnický tým ještě je jednu stříbrnou díky Lukáši Dobrému (2005). Jen těsně za stupni vítězů skončila Jolana Rosová (4. místo) a Robin Pavlíček (5. místo).

Celkové skóre třetího  květnového víkendu tedy je 7 zlatých, 2 stříbrné, 1 bronzová medaile a 3 dresy Mistrů Plzeňského kraje.