úspěšný závodní čarodějnický víkend

01.05.2017 12:02

Poslední dubnovou neděli byly vyslyšeny přímluvy snad všech závodníků, to když se počasí konečně umoudřilo a dopřálo závodníků počasí bez deště a zimy a jako bonusem jim byly slunečními paprsky.

 

Náš tým po sobotní brigádě vyrazil, na druhý závod PAL 2017, do Chrástu u Plzně. Čekala tam na nás známá trať, které nechybí výjezdy ani sjezdy a navíc je okořeněná několika brůdky v tamějším potoce. Ač chrástecká trať patří k těm méně náročným, je naopak velmi náročná pro ty nejmladší účastníky, kteří musí zdolat počáteční stoupání stejně jako závodníci všech ostatních kategorií.

 

Ale hezky od začátku. Startovalo se od nejstarších, chcete-li od nejzkušenějších závodníků. A za nás stála v kategorie zkušených mužů nad 40let na startu ostřílená trojice v podobě Roberta Dobrého, Jiřího Kotlíka a Richarda Pavlíčka. Závod se odehrával v zajetých kolejích. Na špici se hned po startu usadil Milan Spěšný, Robert Dobrý a Miroslav Kobec. Před sebou však měli celkem osm okruhů a tomu i odpovídalo jejich tempo po startu, které zkušeně udával Milan Spešný. Netrvalo však dlouho a zmiňovaná trojice se utrhla, z ní se pak ještě na pár kol utrhl Robert, ale ten byl následně Milanem Spešným opět sjet a do cíle dojel až 7 vteřin za ním. Velmi dobře zajel i Richard Pavlíček, projíždějící pod cílovým obloukem jako šestý v pořadí a jako poslední, který neměl ztrátu jednoho okruhu. Jirkovo silné nachlazení si vybralo svou daň. Díky němu nemohl Jirka jet ve svém obvyklém tempu. Ale i tak obsadil krásné 8. místo z celkového počtu 17 startujících.

Na Iva Rybáře, protože je to ještě mladý kluk, čekalo již 10 okruhů. Zvládl je skvěle. Ukázal, že jeho forma je na vzestupu a svým výkonem se posunul o kousek dopředu v celkovém ohodnocení.

Do závodu se odhodlala také Monika Dobrá, která stála na startu společně s dalšími čtyřmi ženami. A i maminy ukázali, že umí bojovat a závodit. V průběhu 4 okruhů se mísilo pořadí prvních 3 žen, mezi nimiž jela i Monika. Ta však o svoji druhou příčku přišla díky pádu při výjezdu z potoka. Její ztráta v tu chvíli nebyla ještě tak velká a soupeřku před sebou měla stále na dosah. Po pádu však kolo zcela nebrzdilo a tak musela jet Monika opatrněji ve sjezdu a tím se naděje na druhé místo rozplynuly. I tak si dojela pro hezké třetí místo. Ať po dojetí závodu, v týmovém stanu, zjistila, že celé poslední kolo jela s povolenou osou zadního kola. Může být tedy ráda, že vše takto dopadlo J

Po dopoledních závodech dospělých už se veškerá pozornost již upírala na děti.

Patrik Pavlíček ukázal trenérům, že jim naslouchá a předvedl výborný start a skvělé závodní nasazení. Velmi zdařilý výkon předvedl i Samuel Rosa. Záda všem ve své kategorii ukázala opět Adéla Kotlíková, která, pomalu již můžeme říkat standardně, zvítězila stylem start – cíl. Posun v celkovém hodnocení na třetí pozici si díky své skvělé jízdě a konečnému 5. místo v tomto závodě zajistil Patrik Rek. Pódiové umístění a vysoký počet bodů ještě získali Jolana Rosová, která dojela jako třetí v pořadí a Denis Jogl s Kryštofem Rybářem kteří obsadil místo nejvyšší.

V elitní 10 svých kategorií se umístili Eliška Kotlíková, Josef Rajs, Tomáš Pešek, Radim Dobrý, Robin Pavlíček a Ondřej Dobrý.

 

Pro tři závodníky to byl závod v Chrástu však druhým v pořadí. Denis Jogl, Jolana Rosová a Josef Rajs se během dopoledne ještě zúčastnili druhého závodu Pražského poháru MTB, který se jel v Beckově. Jolanka si odtamtud přivezla bronzovou medaili, Denis skvělé 5. místo a Pepíno 13.