Úvodní závod Českého poháru MTB za námi

18.04.2017 11:48

První závod Českého poháru MTB se jel v Kutné Hoře. Za nás to rozjeli v sobotu dopoledne děti, kteří ještě svým věkem nedosáhnout na pořízení licence, v rámci Českého poháru. Kryštof předvedl skvělý start a vyjel si bronz. Ondra projel trať jako vždy s úsměvem od ucha k uchu. Smůlu měl tentokrát Radis, když mu během 3 okruhů spadl 3x řetěz (asi špatný mechanik?! :-)). A velkou radost udělala trenérům Anička, která se odhodlala závodit a hned na Českém poháru.

Problémy s padajícím řetězem se pak nevyhnuli ani Robertov. Po posledním sjezdu okruhu XCE už musel do cíle po svých.I tak se ale dostal mezi prvních 8 a čekalo ho semifinále. Do finálové rozjížďky už ale nepostoupil. Dařilo se i Ríšovi, jen o kousíček, o pouhé 3 vteřiny,  mu uteklo semifinále.

Noční déšť se postaral o trošku jiné podmínky na trati nedělního závodu XCO. To  přimělo i pořatel oddělit start žáků I/II a žákyň I/II. A snad i obavy z tratě  se projevili na Lukym  a Patrikovi, pro které to nebyl zrovna nejlépe odjetý závod. Ale získané zkušenosti se velmi cenní!!! 

Skvělý závod zajela Adélka. 6.misto v kategorii Žákyně 1 si zaslouží aplous. 

Na již skoro vysušener trať  se vydal i Robert. Jeho kategorie je ročníkově velmi obsáhlá a tak nechal  "zkušeně" 9míst před sebou mladším klukům :-)

Výsledky našich závodníků z ČP v Kutné Hoře najdete zde