Víkendové soustředění na běžkách

17.02.2014 10:08

Přestože letošní zima lyžařům moc nepřeje, my měli štěstí. O víkednu 8. a 9.2.2014, který jsme strávili na chatě Mikuláška na Bouřňáku v Krušných horách, jsme si zaběžkovali!

V sobotu dopoledne jsme vyrazili od chaty směr Cínovec, s tím, že uvidíme, kam až doběhneme. Všichni, i ti, co byli na běžkách poprvné, se posouvali rychle kupředu a tak jsme v pohodě zvládli doběhnout až do "Krušnohorského Dvoru" na teplý jablečný džus a pivko (pro dospěláky, to je jasné :-)) Kdo si z dospěláků to pivko určitě zasloužil byl Robert, který za sebou celou cestu táhnul Ondráše v Chariotu a za tím ještě Radima na lyžích, případně oba v Chariotu.... Na zpáteční cestě nás všechny popoháněl Ondrášův řev, neboť už se mu v Chariotu nelíbilo. Takže hned na poprvé krásných 9km na běžkách.

Po obědě a nutném odpočinu po něm, který byl zapotřebí především pro dospěláckou část osazenstva :-) jsme šli na procházku, vybaveni boby, lopatami - podprdelníky" a dalšími věcmi, na kterých se dá jezdit z kopce. Procházku, při níž jsme se všichni docela vyřádili, jsme nakonec trošku protáhli. Šli jsme po trase 5km běžeckého okruhu. I když Páťa ohodnotil procházku slovy "Moniko, až příště řekneš, že jdeme na procházku, tak už s tebou určitě nejdu" , byla zdařená a docela jsme se na ní vyřádili na všech těch nářadích, které jsme táhli s sebou :-) Odměnou nám pak byla dobrá večeře na "Bystřické". Po večeři zbývalo už jen dostat se ty 2 km zpátky na Mikulášku. Celkem jsme tedy odpoledne našlapali něco kolem 8km :-)

V průběhu nedělního dopolende jsme na stráni za Vitiškou trénovali techniku jízdy na běžkách. Opět, všem to šlo znamenitě. Vidět to sice při závodech kolem sněhuláka nebylo, ale při vyhlášených závodech "tam klasika - zpátky soupaž" se už naučený styl a technika jízdy projevila. V těchto závodech zvítězil Max (taky je nejstarší), hned za ním se umístil Luky,kterému to opravdu šlo, bronzové umístění obhájil Patrik, což je super výsledek vezmeme-li v úvahu, že toto byly jeho první kilometry na běžkách a pro bramborovou medaily si doběhl Honza. Honzo, jel si skvěle, za to mohlo určitě jen špatné namazání lyží :-).Bůh ví, ale jak by pořadím zamával Thomas, který bohužel těsně před závodem spadl a namohl si ruku. Kubík závodil také, jel velmi hezky, ale nebyl hodnocen, protože neměl ve své kategorii soupeře. Závodů do vrchu se ale zúčastnil a dokonce i vyhrál. Běžel sice bez běžek, ale to proto, že je o 2 roky mladší :-)

Exkurzí u horské služby jsme zakončili naše víkendové soustředění. Víkend byl krásný, ale krátký..... takže příště, bando, vyrážíme na týden :-) !!!!!!

Fotky z celé akce jsou zde https://cklokorakovnik.webnode.cz/fotogalerie/bournak-soustredeni-2014/

 

 

Mo.